Habesha bevolking, geschiedenis, cultuur & keuken

In de Nederlandse samenleving leven en werken talrijke ontheemden met een rijke authentieke culturele achtergrond en een eeuwenlange hoge beschaving. Eén daarvan en wellicht nog niet zo bekend is ons volk het Habesha volk.

Het Habesha volk

habesha

Het Habesha volk is al eeuwenlang woonachtig in de Hoorn van Afrika. Deze bevolking in het oosten van Afrika is samengesteld uit verscheidene aan elkaar gerelateerde etnische groepen. Het daaruit ontstane Habesha volk heeft een eigen unieke cultuur die terug gaat tot de tijd van het oude testament met een historische verwantschap tussen koning Salamon en de keizerin van Sheba. Het is het enige volk met eigen taal en schrift, het Amharic met aanverwante talen zoals het Tigrina. De eeuwenlange dynastie eindigde met de gewelddadige dood van keizer Heileselassi, waardoor het geen koloniale overheersing kende. Dit met uitzondering van Eritrea, dat een korte Italiaanse overheersing kende gedurende de 2e wereldoorlog.

Te midden van talrijke andere volken woont het Habesha volk in de hooglanden van Ethiopië en Eritrea, die allen een taal spreken verwant aan een Zuidelijke Semitische tak van de Afro-Aziatische familie. Minder specifiek verwijst het word Habesha naar iedere persoon die afkomstig is uit Eritrea en Ethiopië.

De Cultuur
Het Habesha volk heeft een rijke culturele erfenis. De invloed van de kerk speelt daarin een belangrijke rol. Dit cultureel verschijnsel laat zich zien in verschillende tradities en gewoonten, omgangsvormen en dagelijkse gebruiken. Dat is ook waarneembaar in de keuken, aan de kleding, aan het beleven van het orthodox christelijk geloof met haar typische religieuze uitingen en eigen aardige folklore en in de taal en literatuur.

De Keuken
Traditioneel bestaat de keuken uit karakteristieke groenten en veelal behoorlijk gekruide vleesschotels. Deze pittige, authentieke vleesgerechten worden vaak opgediend bovenop een injera. Een injera is een soort pannenkoek of wrap gemaakt van gefermenteerde teff, een bloem van het inheemse graan taff.
De Koffie
De Ethiopische koffie is ook een belangrijk aspect van de Habesha cultuur, dat u kan beleven in de vorm van een karakteristieke koffieceremonie.

Habesha Catering Amersfoort
Met Habesha catering willen wij u in een authentieke, traditionele en unieke omgeving brengen, om u vervolgens te trakteren op verrassend smakelijke gerechten. Wij verzorgen u dit alles in een voor ons kenmerkende, gastvrije sfeer.

De echte karakteristieke Habesha koffieceremonie is een belevenis op zich.

Bovendien zijn wij ook trotse patisserie specialisten. U kunt hiervan genieten door uw eigen taarten samen te stellen voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft, maar ook voor een kinderfeestje.

meer over Habesha Catering >>